standard-title Vaccinarea

Vaccinarea

Vaccinarea    La caini, prima vaccinare se face la varsta de sase saptamani, cu un vaccin monovalent (impotriva parvovirozei) sau bivalent (impotriva parvovirozei, maladia Carre – jigodie). Pana la sase saptamani, cainii sunt protejati de anticorpii primiti de la mama.
    Dupa doua – trei saptamani de la prima vaccinare, urmeaza vaccinarea de rapel, cu un vaccin polivalent (impotriva parvovirozei, jigodiei , hepatitei , leptospiroza, parainfluenta), in functie de vaccinarea anterioara.
    A treia vaccinare se efectueaza la varsta de 12 saptamani , cu un vaccin polivalent (impotriva parvovirozei, jigodiei, hepatitei, leptospiroza, parainfluenta), + vaccinarea antirabica.
    Optionala, dar puternic recomandata, este vaccinarea contra coronavirozei si giardiozei, infectii des intalnite in ultimii ani.
    Cainele va putea fi scos din casa sau va intra in contact cu alte animale , cel mai devreme,la o saptamana de la ultima vaccinare.
    Vaccinarea de rapel anuala este reprezentata de vaccinul polivalent + vaccinarea antirabica si este indicata pentru prevenirea bolilor sus mentionate.
    Vaccinarea antirabica este obligatorie si se poate face incepand cu varsta de trei luni a cainelui si se va repeta anual.
    La pisici prima vaccinare se face la varsta de 9 saptamani cu vaccin trivalent realizand imunizarea activa a pisicilor contra rinotraheitei virale feline (FVR), a calicivirozei feline (FCV) si a panleucopeniei virale feline (FPL).
    Dupa 3 saptamani urmeaza vaccinarea de rapel, tot cu vaccinul trivalent + vaccinul antirabic.
    Optional, dar puternic recomandata, este vaccinarea contra leucemiei feline.
    Pisica va putea fi scoasa din casa sau va intra in contact cu alte animale la o saptamana de la ultima vaccinare.
icon

Consultaţii şi tratamente

icon

Vaccinări şi deparazitări

icon

Intervenţii chirurgicale şi stomatologice

icon

Identificarea cu microcip a animalelor

icon

Consultanţă de specialitate în probleme de creştere şi nutriţie

icon

Asiguram transport pentru radiologie.