standard-title DEPARAZITAREA

DEPARAZITAREA

Deparazitarea   Interna:
   Catele / pisici gestante: cu 2-3 saptamani inainte de nastere si impreuna cu puii pana la intarcarea lor.
   Puii de caine si pisica incepand cu varsta de 1 luna , obligatoriu cu rapel, folosind produse speciale pentru pui.
   Animale adulte la fiecare 3-4 luni.
   Externa:
   In anotimpul calduros este recomandata ca deparazitarea externa (contra purecilor, capuselor) sa fie facuta lunar.
   In continuare sunt descrise succinct cele mai frecvente parazitoze intalnite la caine si pisica. Prevenirea aparitiei lor prin deparazitari regulate, face ca viata prietenului si chiar a dumneavoastra sa fie una sanatoasa.
   Giardioza: se manifesta prin enterite moderate, diaree persistenta in special la pui. Aceasta afectiune se poate transmite si la om acesta prezentand aceleasi manifestari.
   Dirofilaria: este un parazit cardiac ce se transmite prin intermediul tantarilor si se cantoneaza in ventriculul drept. Acest parazit poate cauza serioase leziuni cardiace si pulmonare. Netratata la timp aceasta afectiune este fatala. Medicul veterinar poate prescrie o medicatie preventiva impotriva acestei afectiuni care are rolul de a proteja si impotriva celorlalte specii de paraziti interni realizandu-se concomitent o protectie multipla.
   Viermii cilindrici: din aceasta categorie fac parte si ascarizii sau cum ii numim popular, limbricii acestia cunosc o dezvoltare progresiva in interiorul puilor pana la virsta 3 luni, puii neavand sistemul imunitar pregatit sa lupte cu acesti secatuitori de substante nutritive. Semne ca slabirea, apetitul capricios, diareea persistenta pot duce cu gandul la faptul ca animalul este infestat cu ascarizi. Ascarizii au un potential infestant si pentru oameni.
   Helmintozele: ouale acestora sunt trasmise de obiecei prin intermediul purecilor, fecalelor sau carne netratata termic. Simptomatologia specifica apare numai in infectiile massive si se constata anemie , abdomen balonat, coprostaza, sensibilitate gastrica si vomizari. Se poate transmite la om care poate dezvolta asa numita hidatidoza frecvent intalnita in patologia umana .Astfel controlul periodic, deparazitarea regulata si corecta previn aparitia infectiei atat la om cat si la animal.
icon

Consultaţii şi tratamente

icon

Vaccinări şi deparazitări

icon

Intervenţii chirurgicale şi stomatologice

icon

Identificarea cu microcip a animalelor

icon

Consultanţă de specialitate în probleme de creştere şi nutriţie

icon

Asiguram transport pentru radiologie.